vineri, 27 mai 2011

Inaugurarea Familiei Kolping Regina Păcii

În 15 mai 2011 a fost inaugurată Familia Kolping Regina Păcii în cadrul Parohiei Sf. Maria Regina Păcii din Timișoara. Părintele paroh, Ioan Chișărău, a dorit să reia o veche tradiție din fosta sa parohie Sanandrei, unde a condus din punct de vedere spiritual mai mulți ani Familia Kolping Sf. Andrei.
Lui Kolping fidel este deviza membrilor acestei Organizații internaționale.

Kolping România, făcând parte din structura internațională, este o organizaţie social-catolică care are în componenţă 77 de asociaţii Familia Kolping şi 2.450 de membri.


Kolping este o comunitate de acţiune şi formare, structurată în mod democratic.

Organizaţia poartă numele fondatorului ei, preotul catolic Adolph Kolping (1813 - 1865). Misiunea sa este de a acorda ajutor pentru auto- şi întrajutorare.

Kolping România este parte a Kolping Europa şi a Organizaţiei Internaţionale Kolping cu sediul la Koeln/Germania.

Organizaţia Internaţională Kolping este răspândită în 62 de ţări ale lumii, având peste 500.000 de membri.

La festivitatea de inaugurare a participat părintele Alfred Weiss din Viena, cel care imediat după revoluție a avut inițiativa misionară de a înființa Familiile Kolping în România - o tradiție deja existentă dar întreruptă de regimul comunist.

Afară de membrii noii asociații, au mai fost invitați părintele George Rădulescu, președintele Familiei Kolping Sânandrei, și dl. Popa Ilie, fost activist Kolping și doritor să se reimplice în această nobilă misiune.

Sperăm ca această mica Familie Kolping (cu 13 membri) să contribuie cu adevărat în spiritul lui Adolph Kolping la schimbarea în bine a societății în care trăim.

Nevoile timpului vă vor învăța ce aveți de făcut
! a spus Fericitul Kolping.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu